Wie ben ik

Meneer de Hond is Ype van der Zee. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de horeca – en filmwereld werd het tijd voor wat anders. Tijdens mijn werk was ik vaak in de gelukkige omstandigheid om mijn toenmalige hond Ziggy mee te nemen naar de zaak of set. Toch had ik ook wel eens moeite om op het laatste moment nog een goede plek voor haar te vinden Een sabbatical van een jaar heb ik genomen om er achter te komen wat ik wilde gaan doen. Tijdens dat jaar had ik veel  tijd om met mijn eigen hond Ziggy te wandelen. Steeds meer vrienden en bekenden die een hond hebben gingen vragen of ik hun hond ook kon meenemen en zo is langzaam het idee voor Meneer de Hond ontstaan. Toen een vriendin, die een honden uitlaatservice in Amsterdam Zuid heeft, me vroeg om een korte stage te lopen om daarna haar roedel voor vier maanden over te nemen vanwege een reis naar het buitenland, was het juiste moment aangebroken. Aangezien ik in mijn jeugd ben opgegroeid met honden en later ook altijd een hond heb gehad wist ik eigenlijk al dat Meneer de Hond er ooit zou gaan komen. Op het ogenblik is Meneer de Hond alweer 10 jaar een uitlaatservice met zeer tevreden baasjes.